חו"ל בלי הילדה- מתלבטים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/07/2017 | 07:20 | מאת: חדשה

שלום רב, ביתנו בת כ- 4.5 חודשים, אנו שוקלים נסיעה זוגית לחו"ל ל-4 לילות בעוד מספר שבועות (היא תהיה ב"ה בת 5 חודשים ושבוע). יחד עם הצורך במנוחה וזמן זוגי, אני חרדה כי נסיעה כאמור תסב לה נזק כלשהו, ולו הקטן ביותר על אף שהיא תהיה בטיפולן האוהב של הסבתות. מאוד מתלבטת, אודה להתייחסותך המקצועית

שלום, מספר שאלות ברשותך. מהם דפוסי האכילה שינה - האם את מניקה? אם כן באיזו תדירות? האם ישנה איתך במיטה? בחדר? האם את שוהה בבית איתה? האם היא מראה סימנים לתחילתה של חרדת פרידה? כמה פעמים בשבוע היא רואה את הסבא וסבתא שאמורים לטפל בה? אודה להרחבה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ 0523873044

13/07/2017 | 23:44 | מאת: חדשה

תודה רבה. איני מניקה. טרם הבחנתי בסימנים ראשוניים כאמור... היא ישנה בחדר שלנו אך במיטתה. נוכח שגרת יום מסודרת אליה היא מורגלת, היא לא מתעוררת בלילה. היא רואה כפעם בשבוע את הסבתא ובימים הקרובים ננסה לראות איך תגיב ללילה אחד איתה...

15/07/2017 | 23:39 | מאת: חדשה

בהמשך למענה לשאלותיך, אעדכן כי אתמול עשינו ניסיון- ביתנו נשארה לישון אצל הסבתא (אצל זו שתשמור 3 לילות- בתוכנית שתי הסבתות מתוכננות לשמור אחת לילה אחד ואחת שלושה). הקפדנו שיהיו איתה כל הצעצועים שלה, הלול שלה, אפילו הסבון והשמפו- שהכל יהיה דברים שהיא מכירה ללא שינויים מיותרים. מסרנו לסבתא את סדר היום המדויק והארוחות והיא פעלה ממש על פיהם- מסרה שהיא אכלה כרגיל והתעוררה בבוקר עם חיוכים כרגיל ללא שומדבר חריג. כשבאנו כבר ב-12 גם הכל היה בסדר. חוצמזה שהיה לי מזעזע לישון בבית בלעדיה והיה לי נורא קשה... הכי אני מפחדת שהיא תכעס עליי/ לא תאהב אותי כבר ותעדיף את הסבתא... אובדת עצות... כי מאידך מבינה שכן חשוב לצאת ולהתאוורר (אני עדיין בחופשת לידה). אודה...

אמא יקרה, אני מבינה לליבך. הצורך בזמן חופשי וזוגי הוא חזק כמעט מנשוא בתקופה זו, ומאידך הצורך לדאוג לשלמות התינוק הרך חזק לא פחות. אני חייבת לומר לך שלהבנתי מבחינה פסיכולוגית-נפשית, לא, לא בהכרח יהיה קל לתינוקת שלך. זאת אני גורסת מתוך האינטואיציה האימהית הפרטית שלי ומתוך ידע מקצועי. עם זאת ברור כי "הנזק" אינו קולוסאלי או "בלתי הפיך". לכן ההחלטה היא לגמרי שלך ולמעשה איש לא באמת יוכל לעזור לך בהחלטתך. אם את בכל זאת מחליטה לנסוע, ואין באפשרותך לקחת איתך את התינוקת, עמלי על כך שהקשר עם הסבתות המטפלות יהיה תכוף מעתה ועד הנסיעה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ מבוגרים וילדים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים