סכסוכים מתמשכים עם הבן שלי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/06/2017 | 15:54 | מאת: דניאל

היי, הבן שלי ואני לצערי הרב מאוד לא מסתדרים. אני אוהב אותו מאוד, הוא מתקרב לגיל 13. אני בן 48. אני לא מחפש מי אשם. אני מחפש נינוחות ויחסים אב בן נורמליים. הוא תוקף אותי מילולית, אני דמות לא חזקה בבית, אשתי היא הדומיננטית. אם קורה משהו קטן, נניח הוא שוכח את המכשיר הנייד במקום מסויים, הוא מתחיל לצעוק, להאשים כולם ולהשליט טרור בבית גם על אחותו הגדולה. איתי זה מגיע לצעקות שלו כלפיי, טוען שאני שקרן ורמאי ואומר לפעמים שאני מרביץ לו ואומר שאני אבא חרא. זה ישמע מוזר, הוא ילד טוב וחביב אבל עצבני מאוד ואני לא מצליח להבליג להתפרצויות שלו ורב איתו. האמא טוענת שאני צריך לוותר לו כי זה האופי שלו, אני לא מסוגל אני מרגיש שוויתור יעשה לו עוול וידרדר אותו. אני לא ממש יודע מה לעשות. תודה מראש.

שלום דניאל, חככתי בדעתי מאיזה כיוון לענות לך, ואחרי שחשבתי הגעתי למסקנה שההמלצה החד משמעית שלי אליכם היא הדרכת הורים עבורך ועבור אישתך, מאחר והבעיה איננה רק היחסים הבעייתיים שלך עם בנך, אלא האופן בו הבית כולו מתנהל, ההחזקה ההורית שאתם מצליחים לספק או לא לספק, האופן בו אתם מבינים את הצרכים של ילדיכם, הפערים בהבנות ובגישות החינוכיות בשלכם וכיוב'. במצבים בהם אין הורים שמאוחדים בינהם, לפחות ברמה בסיסית, ילדים נוטים "להישמט" ויכולות להתפתח בעיות שונות, פרטניות או בעיות ביחסים ועוד. ממליצה בחום לא להמתין עם זה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ מבוגרים וילדים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים