לא מפסיק לדבר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/02/2016 | 22:41 | מאת: אביבה

שלום! בני הבכור בן 6 ,ילד חכם ,רגיש ,חרד היינו בטיפול ריגשי בשנה שעברה, תמיד אהב לדבר אבל בחודשים האחרונים זה פשוט מוגזם.הוא לא מפסיק לדבר לשנייה אחת ,אנחנו מנסים להכיל את זה אבל לאט לאט הסבלנות פוקעת ובסוף אנחנו מבקשים ממנו שיפסיק לדבר .מיותר לציין שהוא פשוט לא מסוגל וממשיך לדבר עד שאנחנו כועסים. אני באמת לא יודעת איך לעזור לו,מצד אחד אני מרגישה שאני צריכה לשקף לו שהדיבור שלו מפריע(הרבה פעמים אנשים וילדים מפסיקים להתייחס אליו בגלל שהוא מדבר הרבה). מצד שני אני לא רוצה לפגוע בו או בבטחון שלו.מה לדעתך אנחנו יכולים לעשות כדי לעזור לו?תודה מראש אביבה.

שלום אביבה, אני מניחה שהדיבור הבלתי פוסק מבטא חרדה כפי שציינת ולכן הדגש צריך להיות פחות על איך להעלים את הסימפטום, שברור שעשוי להוות אתגר סביבתי משמעותי כפי שאתם חווים, אלה כיצד להפחית את החרדה שלו, דבר שבוודאי גם יפחית את ביטוי הסימפטום. לשם כך אני מציעה לחזור לטיפול רגשי שכולל בתוכו הדרכת הורים, בתוכו תוכלי ללמוד איך להתמודד הן עם החרדה של בנך וכיצד להיות עבורו באופן המיטיב ביותר והן כיצד להתמודד כרגע עם הסימפטום (הדיבור הבלתי פוסק) באופן שיתמוך בו וגם יאפשר לכם ההורים לא להגיע לסף שלכם מולו בכל פעם מחדש. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים