חשיפה לתכנים לא הולמים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

31/01/2016 | 10:38 | מאת: אנונימית

שלום רב, בתי בת החמש צפתה בסרטון ביוטיוב של הפסטיגל, לאחר שהוא נגמר היא לחצה על סרטון אחר של סרט של ערוץ הילדים שמיועד למתבגרים. במהלך הסרט היה זוג שהתנשק נשיקה צרפתית וכשהגעתי אליה הבנתי שהיא ראתה את הקטע בריפיט מס' פעמים. הסברתי לה שיש תכנים שלא מתאימים לגיל שלה והיא לא הייתה אמורה לראות את זה. אני משתדלת לא להשאיר אותה אף פעם לבד עם המחשב או הנייד אבל יצא ככה לכמה דק ואני אכולת רגשות אשם. התוכן עצמו לא היה קשה אבל בהחלט לא הולם לגילה. היום 4 ימים לאחר הצפייה היא ציינה בפניי שהזיכרון עולה לה לפעמים וקשה לה להפסיק לחשוב על זה. ביקשתי ממנה כל פעם שהיא נזכרת להתעסק במשהו אחר ולא לדבר על זה עם חברותיה ואז הזיכרון ייעלם. אני ממש מפחדת שזה יעשה לה נזק או שהיא תפתח התנהגות בעלת אופי מיני כלפי הסביבה בעקבות המקרה הזה. גם ככה היא ילדה מאוד סקרנית ומתעניינת כל הזמן בגופה ובגוף האדם בכללי אני לא יודעת איך להתמודד עם הדבר הזה ומאוד כועסת על עצמי שאפשרתי לזה לקרות. אנא תנו לי כלים להתמודד עם זה כדי למנוע נזק עתידי בהתנהגות שלה.

שלום, ראשית כנראה שזה הזמן להתקין במחשב תכנות להגבלת צפייה, אפילו בשביל שאת תוכלי להיות קצת יותר רגועה... לגבי הסרטון שצפתה בו, אני מציעה לך פשוט לספק לה הסבר תואם גיל באשר למה ראתה. אפשר לומר לה שזו דרכם של מבוגרים להראות חיבה ואהבה, ושילדים מראים חיבה בצורה אחרת. כמו כן הייתי מנסה להפחית עד כמה שניתן את הלחץ והחרדה סביב העניין. קחי בחשבון שהמתח שמתעורר בה כרגע ככל הנראה נובע יותר מהחרדה שלך סביב הנושא ופחות ממה שראתה, על כן חשוב שגם את תוכלי לקחת את הדברים בפרופורציה ולסמוך על ההסבר שלך שיבהיר עבורה את מה שראתה, ירגיע אותה ויאפשר לה להמשיך להיות ילדה סקרנית וחיונית בעולם. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים