פחד מהחושך ומה מפלצות שבתוכו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/02/2017 | 05:27 | מאת: שרון

שלום קוראים לי שרון ואני בת 16 אני פוחדת מהחושך ולהיות לבד בבית בחושך יש לילות שאני לא מצליחה להירדם עד שהשמש עולה כדי להירדם הדלקת האור לא עוזרת לי אני מרגישה תמיד שמישהו צופה בי אני מרגישה כאילו כול שנייה הולכת לקפוץ עלי מפלצת ומתחילה לבכות ולהילחץ אני פוחדת לעצום עניים כי אני מרגישה שיש משהו מעליי (אני ישנה על הבטן) אני חייבת לעשות משהו כדי להרפות מהפחד הזה עצות ?

שלום שרון, מה שאת מתארת נשמע כמו מצב של חרדה אקוטית המצריך טיפול. אני מציעה לך לפנות בהקדם להתייעצות עם פסיכיאטר/ית. קחי בחשבון שהתייעצות אינה בהכרח אומרת נטילת תרופות, אלא קודם כל שיתוף איש מקצוע שיוכל לאבחן את המצב ולספק לך הסבר - דבר שבפני עצמו הרבה פעמים מרגיע. בשיחה משותפת תוכלו להחליט על המשך הטיפול שיסייע לך בצורה הכי טובה ויאפשר לך לחזור לנהל חיים רגילים. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ מבוגרים וילדים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים