התנהגות שונה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/10/2015 | 10:40 | מאת: חסוי

שלום, לאחרונה יש לבני בן ה-6 התנהגות חדשה כלפי אחותו בת ה- 5 הוא לא רוצה שהיא תחבק או תנשק אותו או תשב קרוב אליו ואם היא נוגעת בו או במשהו ששייך לו (הם גרים באותו החדר) הוא מיד לוקח מגבון ומנקה, אם אין מגבון הוא מנקה באמצעות רוק או משהו אחר. זו תופעה חדשה. תמיד הם הסתדרו, כשאני רואה את זה זה מקפיץ אותי אני גם רוצה להגן על ביתי שלא תחשוב שהיא לא בסדר ואני גם רוצה שיפסיק להתנהג ככה. איך והאם עליי להגיב? האם לא להתייחס ולתת לתופעה לעבור לבד... כמו דברים אחרים שמעסיקים אותנו בימים אלה שבאים והולכים מעצמם? תודה

17/10/2015 | 02:00 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום, לא לגמרי ברור לי האם מדובר בהתנהגות "מתגרה", או בהתנהגות המונעת מפחד כלשהו (למשל פחד מזיהום, שמסיבה כלשהי מיוחס לילדה). מהדברים שלך עולה ניחוח קל של משהו כזה, ולאו דווקא של משהו שמתכוון להעליב. בגיל 5-6 אנחנו רואים הרבה דאגה סביב מוות, ענייני בריאות ושלמות הגוף. נסי לשים לב מה בדיוק מרתיע אותו, ומה למעשה הוא מנגב עם המגבון. נסי לבחון גם האם בתך הצעירה יוצרת פרובוקציות מכוונות, הגורמות לו להיגעל או לכעוס. אם את סבורה (לאחר ההתבוננות הזהירה שלך) שמדובר בחרדה, רצוי לנסות להפחיתה בדרך של הסברה ותמיכה. אם את ממשיכה לחשוב שמדובר בהתנהגות פוגענית כלפי אחותו, השתדלי להימנע מלהעיר או להתערב. זה שהדברים "מקפיצים אותך" מחזק את המוטיבציה המשותפת של שניהם להגיע לקונפליקט הזה. לכן, בכל פעם שזה מתחיל, התרחקי לחדר אחר, גם כדי לא לראות ולהתרגז, וגם כדי לא לתגמל בתשומת לבך את ההתנהגות הזו. כמו כל מריבת אחים אחרת, גם הנוהג הנפסד הזה ייכחד אם לא תתייחסי אליו. ממליצה לך להיעזר במילות החיפוש "מריבות בין אחים", ולקרוא תשובות דומות שניתנו כאן בעבר בנושא זה. בשמחות ליאת

20/10/2015 | 13:27 | מאת: חסוי

תודה על התשובה המפורטת הוא נוהג כך רק כלפי אחותו אם היא נוגעת במשהו שלו הוא מנקה אותו מייד (כאילו היא מלוכלכת) הוא מבקש ממנה לא לגעת בדברים שלו, מצד שני כן לוקח ממנה דברים שלה במידה והוא צריך ... הוא לא מנסה לפגוע בה אבל למי שעומד מהצד זה נשמע מאוד פוגע ואני לא רוצה שהיא תחשוב שמשהו לא בסדר איתה כי היא מקסימה ואני מאוד רוצה להפסיק לו את ההתנהגות הזו. איך אפשר להסביר לו או לתמוך בו, תוכלי לרשום מס' טיפים ? תודה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים