עיסוי פרינאום ווסטיבוליטיס

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

03/10/2009 | 10:51 | מאת: yasmin

שלום, אני סובלת מוסטיבוליטיס לא חמור במיוחד וכמה פעמים במהלך ההריון סבלתי מפטריה וטיפלתי בה. השאלה היא לגבי עיסוי פרינאום לקראת הלידה. האם במצבי כדאי לעשות? מה הקשר בין העיסוי לוסטיבוליטיס? האם לבצע את העיסוי עם שמן זית או שמן שקדים? במידה ולא לבצע כלל, מהן האפשרויות האחרות שלי על מנת לרכך את המקום? מה עם אמבט אדי רוזמרין ושמן שקדים? תודה על המענה.

שלום רב, אין מניע לעשות עיסוי פרינאום בנשים הסובלות מווסטיבוליטיס, עיסוי פרינאום לא יחמיר את מצבך אם כי, יעלותו לא הוכחה מחקרית באופן חד משמעי. אני באופן אישי ממליצה לעשות זאת ולו לשיפור החוויה הזוגית, בתנאי כמובן שזה לא גורם לכם לאי נעימות נפשית או גופנית. עדיף לעשות עיסוי עם שמן שקדים. חשוב לטפל בפטריה, כי בלידה, אם יש פטריה, העור פריך יותר ולכן נקרע בקלות רבה יותר. בהצלחה, אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה