עיסוי פרינאום ווסטיבוליטיס

דיון מתוך פורום  מיילדות

27/08/2015 | 23:27 | מאת: דנה

שלום רב, אני בשבוע 36, יש לי וסטיבוליטיס קל והתחלתי לעשות עיסוי פרינאום. רציתי לשאול האם יש טעם והאם מותר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דנה, שלום מבחינת וסטיבוליטיס אין התווית נגד לעשות עיסוי פרינאום, תנסי ותראי איך זה מרגיש. חשוב שזה לא יכאב. אם את מרגישה שזה מחמיר את מצבך אז כמובן תפסיקי ותפני לרופא נשים. מבחינת כדאייות, זאת שאלה אחרת. יש מחקרים שאומרים שזה עוזר במניעת קרעים בלידה ויש כאלה שלא הוכיחו את יעילותו. מה שאני ממליצה, זה לנסות, גם אם זה לא ימנע קרעים, זה יתרום לזוגיות. תשימי לב שזה לא כואב ושהשמן לא גורם לפטריה. המון בהצלחה, אירה

מנהלי פורום מיילדות