דימום וצירים

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

09/02/2014 | 01:04 | מאת: ולדה

שלום. אני בת 35, שבוע 31, הריון שני. בסביבות שבוע 20 היה לי דימום- לאחר כשבועיים במהלך סקירת מערכות, הרופאה אמרה שיכול להיות שזאת היתה היפרדות קרומים וציינה כי נראית המטומה באורך של כ 4 ס"מ. לפני מספר ימים, היה לי שוב דימום, הפעם ממשוך יותר (הפסיק לאחר כשלושה ימים) וכרגע יש לי עדיין בעיקר הפרשות חומות וקצת ריריות. בבדיקה לא נצפתה התקצרות של צוואר הרחם, ואין פתיחה. המוניטור היה תקין וללא צירים (אם כי כמו שאפרט מיד-הוא נעשה בשכיבה.. שאז באמת אני לא חווה שום בעיה) כבר כמה ימים מאז נבדקתי ונשללה האופציה של הפתיחה, אני חווה התכווצויות מאוד חזקות של הבטן והתקשחות רצינית שלה, ב כ ל פעם שאני קמה ממצב ישיבה או שכיבה.. ואף ללא שום מאמץ.. רק מעצם הקימה עצמה.. כל שכן אם אני מתהלכת... אני יודעת שאלו יכולים להיות צירי ברקסטון היקס, אך מה שמטריד אותי הוא שהם מופיעים ב כ ל פעם שאני מתחילה להתנייד! לאחר שמתיישבת שוב הם נרגעים (לא תמיד לגמריי) עד שאני קמה מחדש. ברור לי ש כ ר ג ע שאלו הם אינם צירים "אמיתיים".. אך האם עקב תכיפותם הכל כך גדולה, הם יכולים להוביל לדינמיקה צווארית וללידה מוקדמת בכל זאת ? ושאלה נוספת- כמה ימים בערך זה עדיין תקים שעוד יהיו לי הפרשות ? תודה רבה! ולדה

שלום רב, אם את מרגישה צירים את צריכה לגשת להיבדק שוב כי אין שום דרך לדעת האם הצירים האלה גורמים לפתיחה או לא. אם את מרגישה את הצירים בעיקר בזמן קימה ופעילות (אינני יודעת מהו תחום עיסוקך), אולי כדאי לשקול חופש מחלה על מנת שתוכלי לנוח מספר ימים.כמו כן חשוב מאוד להקפיד על שתייה מרובה (לפחות 2 ליטר ביום) הפרשה חומה יכולה להיות מספר ימים לאחר דימום פעיל, כאשר היא נעלמת בהדרגה, יורדת בכמות וגם מתבהרת בצבע בהצלחה, אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה