פטריה בנרתיק לפני לידה

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

07/01/2014 | 13:44 | מאת: נעה

שלום יש לי פטריה שלא מגרדת ולא מפריעה אלא רק גורמת להפרשות לבנות מרובות. אני צריכה ללדת בקרוב ורציתי לדעת האם כדאי לטפל בפטריה לפני הלידה, כלומר האם זה לא טוב לתינוק או יכול לגרום לכאב בזמן הלידה. אני מעדיפה לא לטפל אם זה לא עקרוני ללידה אלא לחכות לתום ההריון. תודה

שלום רב, אני ממליצה לטפל בפטרייה בכל זאת, למרות שאינה מסוכנת בתהליך הלידה, אך הטיפול הנו קל, פשוט וחסר סיבוכים והרבה פעמים פטרייה גורמת לרקמה באזור להיות פריכה יותר ולכן יש סבירות גבוהה יותר לקרעים בזמן הלידה. בהצלחה, לידה קלה אירה

08/01/2014 | 14:43 | מאת: נעה

היי אירה תודה על התשובה, האם את ממליצנ לי להעזר בדברים טבעיים?(אם כן אשמח להמלצות) או לטפל לפי מרשם רופא (מאד מעדיפה שלא!!!) והאם מותר לי להמשיך את עיסוי הפירנאום בזמן הטיפול

לא ידוע לי על אמצעי טבעי מספיק יעיל לטיפול בפטרייה. התכשירים התרופתיים הקיימים בשוק כיום, הם לא מסוכנים ומותרים בהריון. עקרונית אין מניעה להמשיך לעשות עיסוי פרינאום, רק תקחי בחשבון שהפטרייה יכולה להיות גם תוצאה של השימוש בשמן בו השתמשתם, אז כדאי אולי לעשות הפסקה על מנת לטפל ולא להחמיר את המצב. אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה