תינוק בתעלה לפני הזמן

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

28/11/2013 | 15:55 | מאת: מיטל

שלום, אני שבוע 35,מזה כחודש בשמירת הריון בשל קיצור צוואר,צירים מוקדמים. בבדיקה האחרונה שלשום הרופא ראה כי ראש העובר כבר יושב בתוך התעלה (כאילו שעבר את החלק הראשון בלידה) ושיכול להשאר כך עוד זמן רב (פרט לצירי ברקסטון לא מרגישה דבר) . צוואר באורך 10 ממ.השאלה אם הדבר לא מסוכן עבורו- גם מבחינת אספקת החמצן וכו וכן מבחינת הגולגולת- האם לא יכולה להמעך במצב כזה זמן רב (כי ממה שהבנתי המצב הזה מופיע בדכ רק בלידה עצמה- עניין של שעות ולא שבועות בדכ). תודה!

שלום רב, התבסססות הראש זה חלק מתהליך תקין של הריון.אין לך או למישהו אחר שום שליטה על כך מתי זה יתרחש.לא תמיד זה קורה ממש בתהליך הלידה וזה לא מסוכן לעובר ולא מפריעה לאספקת הדם אליו וגלגולת לא יכולה להימעך גם אם יקח זמן עד הלידה. בהצלחה,אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה