עיסוי פרינאום

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

01/07/2013 | 11:34 | מאת: מאירה

היי...אני בשבוע 36 והתחלתי לעסות את הפרינאום..זו תהיה הלידה השניה שלי בהריון הקודם לפני שנתיים בעלי עיסה לי את האזור וזה לא כאב לי כמו שכואב לי היום....ממש קשה לי כשהוא מתחיל...האם זה בגלל שהיו לי תפרים בלידה הקודמת?...כי אנו עושים בדיוק כמו בפעם שעברה..עם שמן שומשום. האם המיילדת גם מעסה בלידה את האזור?... אודה על תשובתך המהירה

שלום רב, לגבי עיסוי פרינאום בהריון: את לא אמורה להרגיש כאבים בזמן העיסוי, הכאב יכול להיות תוצאה של דלקת באזור, פטרייה וכדומה. התפרים לא אמורים לכאוב אחרי תקופה כל כך ארוכה, אלא אם כן זה כואב לך גם בחיי היום יום, בקיום וחסי מין, אז ככל הנראה התפרים לא נעשו כהלכה. אם כואב מאוד, ממליצה לוותר על העיסוי. לגבי העיסוי בלידה: המיילדת עושה עיסוי פרינאום, אך הוא שונה מזה שאתם עושים במהלך הריון ומבוצע ממש בסמוך ליציאת ראש העובר. לידה קלה, אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה