GBS חיובי בהריון ראשון ובנוכחי שלילי

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

15/01/2013 | 07:57 | מאת: נוייה

GBS נוייה(15.1.2013, 7:50) מתנצלת ההודעה הקודמת נסגרה מבלי שסיימתי את השאלה: בבדיקה בהריון הראשון במאי 2006 יצא לי : | GBS Vagina/Rectum Perinat | גוהר יוסף | 29/05/06 | | | | | .יבויח אצמנו Strep. B :ל קדבנ | | GBS Perinat. Screen. Cult | | בהריון השלישי הנוכחי יצא לי פתאום שלילי: GBS Vagina/Rectum Perinat | בירגר מרגריטה | 13/01/13 | | | | | .ילילש אצמנו Strep. B :ל קדבנ | | GBS שאלותיי: 1)האם אני עדיין צריכה לקבל אנטביוטיקה? 2)שמתי לב שבהריון הראשון רשום: GBS Vagina/Rectum Perinat ובהריון הנוכחי רשום: GBS Vagina/Rectum Perinat ייתכן שזה נעשה בשתי פרוצדורות שונות במעבדה ובגלל זה התוצאה שונה? 3)האם אפשר להחלים מGBS ואין סכנה ליילוד? תודה

שלום רב, מתחברת לשאלתך ממקום מאוד אישי, גם לי היה אותו דבר. GBS הינו חיידק שנמצא בצורה של נשאות, אכן יש תקופות שהוא צומח במשטח ויש תקופות שלא. המשטחים נבדקו באותה שיטה. מבחינה רפואית, לפי ההנחיות, אם אין צמיחה במשטח בהריון הנוכחי, בעיקרון אין צורך בטיפול אנטיביוטי בלידה. יש בתי חולים שמכסים את עצמם ונותנים בכל זאת. באופן אישי, אני ביקשתי שיתנו לי בלידה שלישית, כי אני חושבת שעדיף להיות מכוסה, מאשר אחר כך , התינוק ידבק ויצטרך אשפוז, טיפול וכו'. את יכולה לבקש מרופא נשים שלך לקחת שוב משטח בשבוע 38, כדי להיות בטוחה יותר, ואם יצא שוב שלילי, אז גם להיות רגועה בלידה. בהצלחה ולידה קלה, אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה