עיסוי פרינאום

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

28/09/2012 | 09:13 | מאת: הריון שני

היי בנות מה זה עיסוי פרינאום ומתי עושים אותו ? ולמה זה עוזר ? ומראש סליחה על הבורות

שלום רב, פרינאום, זהו אזור החיץ – העור שבין הנרתיק לבין פי הטבעת. עיסוי פרינאום מומלץ להתחיל לבצע החל בשבוע ה--32-34 להריון.נעשה באופן עצמוני או בעזרת בן/בת הזוג, בעזרת שמן צמחי, כגון שמן שקדים. כדאי לחזור על התרגולת פעמיים-שלוש בשבוע לפחות ולהתמיד בה למשך עשר דקות כל פעם עיסוי פרינאום נועד להגמיש את רקמות פתח הנרתיק לקראת יציאת התינוק וכך לנסות להימנע מחיתוך החיץ ולהקטין את הסיכוי לקרעים במהלך הלידה. בהצלחה, אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה