חתך מלידה קודמת

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

29/02/2012 | 01:40 | מאת: טלי

שלום רב, בלידה הקודמת (הראשונה), שהייתה לפני שנה וחצי בלבד, נעשה לי (בלא ידיעתי) חתך - לא יודעת אם בדיוק בפירינאום, לי זה הרגיש יותר כמו חתך לאורך הנרתיק, מצד ימין. היו כנראה כמה קרעים קטנים, לא משמעותיים. אני עומדת בפני לידה שנייה (שבוע 39), עשיתי מספר פעמים עיסוי פירינאום ושל האזור כולו, במטרה לרכך, כולל, באופן מכוון, עיסוי באזור בו נעשה החתך. ועכשיו נראה לי שהתחיל לכאוב לי קצת במקום החתך (רק בעת מגע). אני נורא חוששת - האם במקום החתך יש בד"כ או במקרה של כאב, סיכוי מוגבר שהמקום ייקרע? האם עצם העובדה שקצת כואב לי עכשיו מגביר את הסיכוי שממש יכאב לי באותו המקום בעת הלידה? אציין שפעם קודמת בשלב בלחיצות הייתי עם אפידורל ולא הרגשתי כלום (לקחתי אפידורל בשלב מאוחר), ואני מקווה הפעם ללדת בלי. אני גם מקווה לא ללדת הפעם על הגב.. תודה רבה.

שלום רב, מבינה מאוד את חששותיך, אך לצערי אין שום דרך לדעת מראש איך תסתיים הלידה. יש סיכוי סביר שלא יהיו קרעים בלידה חוזרת,אך זה תלוי בהרבה גורמים,כגון גודל העובר, שיתוף פעולה של היולדת, צורת לידה(בלידה מכשירנית יש יותר סיכוי לחתך מבוקר או קרע ספונטני), אלסטיות הרקמה וכמובן מיומנויות המיילדת. לא אמור להיות כאב מוגבר יותר בגלל תפרים של לידה קודמת, אך לידה ללא אפידורל - כואבת, אך בהחלט אפשרית. בהצלחה ולידה קלה, אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה