לידה שנייה ואפידורל

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

13/01/2012 | 21:43 | מאת: גב' צ'ופצ'יק

שלום רב, בלידה הראשונה שלי קיבלתי אפידורל שהשפיע לשעתיים אח"כ שהשפעתו ירדה המרדימה נתנה לי מנה נוספת ששפיעה לזמן קצר ואח"כ פשוט כבר לא השפיע למרות מנות חוזרות. הצוות אמר שיש מקרים בהם האפידורל אינו משפיע יותר. הלידה הייתה ארוכה טבעת טכואבת מאוד, ממש זכורה כטראומה. כעת אני בהריון שני וחוששת שוב מהלידה. רציתי לדעת אם יש מאמרים, ידע בעניין או אפילו נסיון אישי- האם האפידורל צפוי שוב לא להשפיע? האם ניתן לדעת לפני? מה ניתן לעשות בעניין זה? אשמח לתשובה!

שלום רב, אכן, יש פעמים שאפידורל אינו משפיע כמצופה, אך אין אומר הדבר שגם בלידה הבאה יקרה אותו דבר.כל לידה, כל ביצוע אפידורל שונה.כמו כן תקחי בחשבון שלידה שנייה מהירה יותר בדרך כלל. שתהיה לידה קלה ונעימה. בהצלחה,אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה