הערכת משקל

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

07/07/2009 | 09:46 | מאת: שגית

שלום, אתמול הייתי אצל רופא נשים והוא עשה לי הערכת משקל, בתחילה אמר שהראש ממש ממש למטה למה הכוונה? כי היה כבר ידוע שהוא במצג ראש. דבר שני אני שבוע 33 וארבעה ימים מה אמור להיות הערכת משקל של התינוק כי הוא אמר שהתינוק גדול ושוקל 2618 האם אני אמורה לדאוג. אשמח לתשובתכם.

שלום רב, כאשר הרופא אמר שהראש ממש למטה, אני מניחה שהרופא התכוון לכך שהראש מבוסס נמוך באגן, שזה תהליך תקין, כי העובר אומנם יכול להיות במצג ראש, אך ראש יכול להיות גבוה ולא מבוסס באגן. לגבי הערכת משקל, לדעתי אין סיבה לדאגה,מכיוון ולרוב לא מדובר בבעיה אצל התינוק,בתנאי כמובן שכל שאר הפרמטרים תקינים, אלא יש צורך בהערכת משקל העובר לקראת הלידה על מנת להחליט על צורת היילוד. אם אין לך סוכרת הריונית וגורמי סיכון נוספים, כגון ניתוח קיסרי קודם, ניתן ללדת בלידה נרתיקית בהמלצה, כמובן , עד הערכת משקל של 4.5 ק"ג, אם יש סוכרת הריונית או ניתוח קיסרי קודם , אז עד 4 ק"ג. אך הדבר רלוונטי יותר לקראת סוף ההריון. בהצלחה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה