לידה מוקדמת: מה הסיבה?

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

08/10/2011 | 22:09 | מאת: יעלי

שלום. לפני חודשיים ילדתי את בני הבכור. הוא נולד בשבוע 31 כאשר שבוע קודם לכן אושפזתי בגלל חשד לירידת מים (שהתברר כמובן כחשד אמיתי). הבן שלנו בריא ושלם, נולד 1.670 והיה בפגיה חמישה שבועות. עכשיו כשחזרנו הביתה אני מתחילה לנסות להבין את ההשלכות של העניין ללידות הבאות. בבי"ח לא עשו לי משום מה בדיקה להבין מה גרם לירידת המים. אני רוצה לתאר את מהלך העניינים בשביל להבין את הסבירות שהירידה היתה תוצאה של מחיקת צוואר רחם שזה יכול להיות מסובך להריונות הבאים.. א. היתה לי ירידת מים במשך שבוע ללא דימום או צירים ב. כעבור שבוע התחילו צירים בערב. אני לא הבנתי שמדובר בצירים בגלל שזו לידה ראשונה ג. בלילה אחרי שהתחילו הצירים היה לי כמו דימום על הפד שלא חזר על עצמו ד. בבוקר אחרי שהתחילו הצירים הם נמשכו באופן לא סדיר ה. אחה"צ ראו במוניטור את הצירים שגרמו לירידת דופק אצל העובר ולכן הורידו אותי לחדר לידה ו. בחדר לידה בדקו אותי וראו שיש מחיקה מלאה של צוואר הרחם ופתיחה של אצבע וחצי ז. אחרי שעתיים היתה פתיחה של ארבע אצבעות ואחרי עוד חצי שעה כבר פתיחה מלאה ועוד כמה דקות והתינוק היה בחוץ. האם סדר ההתרחשות מחשיד שהמים ירדו עקב התקצרות צוואר רחם כבר שבוע קודם או שנראה יותר שהמחיקה התרחשה בעקבות ירידת המים?? אני חוששת מהאפשרות שיצטרכו לתפור לי את הצוואר בהריון הבא..

שלום רב, אין אפשרות לדעת, מה הייתה הסיבה לירידת מים מוקדמת, יש הרבה גורמים. קיצור צוואר הרחם, זוהי תופעה שלא חייבת להיות מלווה בירידת מים, אלא יכולה להיות כתופעה נפרדת, וכן כדאי לתת לכך התייחסות בהריונות הבאים, אם כי לא חייבים לשים תפר צווארי, אך זה כמובן לפי התנאים שיהיו ולפי שיקול דעתו של רופא הנשים שלך. במקרה שלך, אם הקיצור של צוואר הרחם התרחש אחרי ירידת מים, זה יכול היות עקב כך שנכנסת לתהליך לידה. בהצלחה והמון מזל טוב,אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה