בעקבות הסדר החדש במחלקה

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

24/07/2011 | 14:06 | מאת: עדי

שלום שמי עדי שבוע 32,עברתי חוויה טובה בלידה הראשונה שלי אצלכם.היום לקראת לידה שנייה מלאה בפחדים וחששות לאור סיפורי נשים בלידות אצלכם לאחר השינוי במחלקה.הבנתי שמגיעים קודם למיון ורק אם האישה בלידה פעילה אז היא מופנית לחדר לידה שם היא שוב עוברת את אותו תהליך של מוניטור חצי שעה,בדיקת פתיחהוכו..במקרים רבים שמעתי שבגלל הסדר החדש הזה הנשים עוברות את אותו תהליך פעמיים (גם במיון וגם בחדר לידה) קבלת האפידורל מתעכבת מאוד, ולעיתים עד שהנשים קיבלו אפידורל זה כבר היה סמוך ללידה ולא השפיע כלל. בלידה הראשונה שלי קיבלתי אפידורל כשרציתי ולא עיכבו אותי שעות. סיפרו לי גם שחייב לבצע בדיקת דם ולחכות לתשובה בערך שעתיים..אני הגעתי עם בדיקת דם מוכנה ולא עשו לי שוב.אני יודעת שהצוות שלכם טוב אבל אני ממש פוחדת מהשינוי הזה ושבאמת יקח הרבה זמן עד שאני יקבל אפידורל.אם אני ייגיע עם בדיקות דם עדכניות האם צריך לבצע שוב בחדר לידה? מאיזה פתיחה מעבירים לחדר לידה? סף הכאב שונה מאישה לאישה יכול להיות שבפתיחה 2 ס"מ הכאב יהיה בלתי נסבל ואז מה לא ניתן לעבור לחדר לידה ולקבל אפידורל? אשמח לקבל תשובה בהקדם.

שלום רב, אכן חל שינוי באגף המיילדותי, אך השינוי הינו מבני בלבד, כלומר,פני פתיחת המיון החדש,נשים הגיעו למיון,אשר צמוד לחדר לידה ועכשיו הן מגיעות למיון בבניין החדש. לא חל שינוי מבחינת סידרי עבודה, קבלת החלטות או הזמנת והגעת מרדימים לצורך אפידורל. נשים שעוברות מהמיון לחדר לידה מבצעות ניטור חוזר ו/או נבדקות שנית, מכיוון ויש לך סיבות רפואיות ולא עקב כך שהיו קודם במיון. אין לנו שום כוונות לעכב קבלת אפידורל במידה והאישה מתאימה לכך, אכן נדרשת בדיקת דם עדכנית, אך כך היה מאז ומתמיד, לכן יהיה נבון מאוד לבצע ספירת דם קרוב ללידה,זה בהחלט יזרז את התהליכים. בהצלחה,אירה

25/07/2011 | 00:07 | מאת: עדי

זאת אומרת שאם אני מגיעה עם בדיקות דם עדכניות אז לא ידרשו ממני לבצע בדיקת דם חוזרת בחדר לידה? כמה זמן לפני לידה הבדיקה נחשבת לעדכנית?

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה