תרומת דם טבורי

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

24/05/2011 | 14:38 | מאת: יונית

היי רציתי לשאול אם יש המלצות רשמיות לגבי תרומת דם טבורי בלידה? האם יש צורך בזה? האם זה משפיע על הלידה? איך עושים את זה? תודה

שלום רב, האם את מדברת על תרומת דם הטבורי שלך לבנק ציבורי או לגבי איסוף דם טבורי לשימור פרטי? בבי"ח הילל יפה, לא אוספים דם טבורי לבנק ציבורי, אך בהחלט,אנחנו אוספות הרבה לצורך שימור פרטי. האיסוף עצמו אינו משפיע על הלידה כלל, נעשה לאחר יציאת התינוק(גם אם הלידה בניתוח קיסרי).דוקרים את חבל הטבור, לאחר שנותק מהתינוק ואוספים את הדם לתוך שקית המיועדת לכך.הפעולה פשוטה ואינה כואבת או מזיקה לך או לתינוק. לגבי הצורך, זאת החלטה שלכם. השימור עולה כסף, כך שיש גם שיקול כלכלי, לגבי התועלת, כדאי לכם לפנות לאחד החברות שמטפולת בכל לקבלת מידע מלא. בהצלחה,אירה

25/05/2011 | 12:19 | מאת: יונית

אני מודה לך אירה על התשובה. אני רוצה לתרום את הדם הטבורי לבנק ציבורי, הבנתי שזה דבר חשוב ושאין תועלת ממשית לשמור את הדם טבורי בבנק פרטי. רציתי לדעת אם יש איזה שהן המלצות רשמיות לגבי תרומת דם טבורי? והאם אוספים את זה באותה צורה אם זה פרטי או ציבורי? ולמה לא אוספים לבנק ציבורי בהלל יפה?

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה