מי שפיר

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

06/05/2011 | 09:03 | מאת: אסתי

שלום אני בת 24 עשיתי סקירת מערכות בשבוע 24 ויש לי ריבוי קל של מי שפיר נוזל כיס מקסימלי 8.5 ס"מ מה זה אומר אני בדאגות נוראיות על העובר ויש לי התפרצויות של בכי מרוב עצבים יש לציין שאתמול הייתי אצל רופאה אחרת ורציתי לעשות אולטרסאונד עכשיו שבוע 25+1 אבל היא לא הסכימה ונתנה לי לעשות המון בדיקות לעובר ולי העמסת סוכר 100 אז רציתי לישאול לא עדיף קודם לעשות אולטרסאונד וליראות אולי זה נעלם מאשר כל הבדיקות והאם יש סיבה לדאגה כזאת נוראית?? בתודה מראש ושבת שלום

שלום רב, הרופאה נתנה לך לבצע העמסת סוכר ובדיקות נוספות על מנת לעשות בירור מקיף יותר לריבוי מי שפיר. אין צורך לבצע אולטרא-סאונד כל כמה ימים, זה לא יעיל. ריבוי מי שפיר יכול להיות בעקבות כמה מצבים, חלקם קשים ומסובכים יותר וחלקם פחות, ולעיתים ללא כל השלכה על האם ועל העובר.חשוב שתשלימי את הבירור וכמובן בהמשך תעשי גם מעקב ע"י האולטרא-סאונד. בהצלחה,אירה.

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה