האם אני לא פורייה?

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

11/05/2009 | 11:56 | מאת: צליל

אני בת 33, ולאחר שנה וחצי של ניסיונות להיכנס להריון- נשלחתי לעשות בדיקות דם חודש לפני מועד המחזור. התוצאות שיצאו לי הם: LH - 4.9 FSH - 3.2 E2 - 260 Progesterone Urgent - 45.70 בנוסף לכך - בזמן המחזור הקודם (ביום השני לווסת)עשיתי בדיקת אולטרסאונד ונרשם לי שרירית הרחם בעובי 7 מ"מ ובשחלה השמאלית נמצא זקיק בגודל 12 מ"מ בחלקו נוזלי שייתכן שהוא גופיף צהוב. שאלתי: האם בזמן הווסת לא אמור הגופיף הצהוב לנשור? ואם כן-אז מה הזקיק הזה יכול להיות? האם ייתכן שיש לי בעיית פוריות לפי הבדיקות דם הנ"ל? אודה לכם על תשובתכם המהירה כי אני מאוד מודאגת מהעניין !!!

13/05/2009 | 13:44 | מאת: פרח מנחם

שלום צליל בדרך כלל בדיקות הורמונליות לבירור פוריות נלקחות ביום השני למחזור. רמת ההורמונים משתנה במהלך החודש ובמהלך המחזור. לא ברור לי מועד לקיחת הבדיקות . לגבי הימצאות זקיקים:יתכן שגם בזמן מחזור יהיו זקיקים. בכל מקרה רצוי שתפני לגניקולוג מומחה לפוריות לצורך בירור וקבלת תשובות. בהצלחה פרח.

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה