פתיחה מחיקה

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

24/03/2011 | 08:54 | מאת: דורוש

אתמול הייתי אצל הרופא בשל הכאבים ובדיקה שגרתית הוא בדק אותי ואמר לי שיש פתיחה של 3 ומחיקה של 80% ושאני יכולה ללדת כל רגע מקווה שלא תלה בי ציפיות מיותרות כי אני משתוקקת עם כל הפחד שבדרך להיות כבר אחרי!! מאז בדיקת הרופא כואב לי למטה משום מה ועוד עם הכאבים אז בכלל אני משתגעת הוא רצה שאני האלה היום לבית חולים לא הבנתי למה עם אין צירים סדירים סתם לשרוף שעות שמה? אני שבוע 38+3 יש בנות שסחבו הרבה עם פתיחה של 3?(מזכירה הריון שלישי..........

שלום רב, בדרך כלל מפנים נשים עם פתיחה כזאת למיון יולדות, לצורך הערכת מצב, כמובן שאין אומר הדבר שאת בלידה. מה שמעודד מאוד, זה, שכאשר יתחילו צירים סדירים, תהליך הלידה יתחיל לזרום יותר טוב ובדרך כלל מהר יותר, לעומת המצב,שבו לא הייתה לך פתיחה בכלל. יש נשים שיכולות להסתובב עם פתיחה דומה ימים ואף שבועות. מה שחשוב,שתעקבי אחר תנועות עובר ובמקרה של דימום, צירים, ירידת מים תגשי להיבדק, או בכל רגע נתון אחר. בהצלחה, אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה