פתיחה של 3

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

16/02/2011 | 10:04 | מאת: שלומית

איך אני יודעת אם יש לי פתיחה של 3? מה אני צריכה ללכת לרופאה שלי כל יום כדי לבדוק כמה פתיחה יש לי? בבית אי אפשר לבדוק לעצמי? בינתיים אין לי צירים, לא כאבים, לא דימום, לא ירידת מים, שום כלום, אני בשבוע 38, הסימן היחיד שיכול להגיד לי ללכת לבית חולים זה פתיחה של 3 ומעלה, אז איך אני אדע שיש לי פתיחה כזאת?

שלום רב, אין צורך ללכת לרופא יום יום על מנת לבדוק את הפתיחה. את צריכה לגשת לבדיקה כאשר יהיו לך צירים סדירים כל 4-5 דקות, דימום וגינלי, ירידת מים או הפחתה בתנועות עובר. כי גם אם תהיה לך פתיחה של 3 ס"מ, ללא צירים או ירידת מים, אין אומר הדבר שאת בתהליך הלידה. בהצלחה,אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה