חוות דעת

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

03/02/2011 | 15:16 | מאת: גילי

ילדתי לפני 6 חודשים בלידה קייסרית בגלל שלא הייתה לי התקדמות במהלך הלידה. היום אני מרגישה מצויין בלי כאבים כלל מחזור רגיל ממש הכל רגיל! ממש רוצה להיכנס להריון נוסף.גניקולוג אחד אמר לי שאני צריכה להמתין שנה, שני אמר שאפשרי רק שהחשש הוא מלידה רגילה. אניממש אשמח לדעת חוות דעת נוספת ואם אגיע לחד לידה שנה וחצי אחרי לחדר לידה אם תהיה לי אפשרות ללדת לידה רגילה?) מאוד רוצה לנסות שוב בלידה רגילה.וכשאומרים לי סיכון במהלך הלידה מה הסיכונים וכמה באחוזים הם מתממשים?

שלום רב, באופן עקרוני, באישה לאחר ניתוח קיסרי, קיים סיכוי של כ-1% , לקרע של הרחם בזמן לידה נרתיקית(לעומת כחצי אחוז בנשים שלא עברו ניתוח קיסרי).אכן קיימת המלצה להמתין לפחות 18 חודשים בין ניתוח קיסרי לבין לידה הבאה. אם מהלך הריון תקין ואין סיבה רפואית כלשהי לבצע ניתוח קיסרי, את בהחלט יכולה לנסות ללדת בלידה רגילה. מה שחשוב שתהיה השגחה צמודה בזמן תהליך הלידה ואת אמורה לדעת שקיים סיכוי לא מבוטל שגם אם תתחילי בתהליך ללידה נרתיקית, את עלולה להגיע בכל זאת לניתוח קיסרי, במידה ומשהו יהיה לא תקין. בהצלחה,אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה