מבולבלת...

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

31/12/2010 | 18:42 | מאת: עדי

שלום. לפני 6 חודשים ילדתי בפעם הראשונה. הלידה התחילה צמצירים וירידת מים והסתיימה בניתוח קייסרי מהסיבה שאני צרה והעובר לא הצליח לעבור דרך הספינות, העובר שקל 2.800. נאמר לי ש"כנראה" כל הלידות שלי יהיו קיסרי. אני רוצה להיכנס להריון נוסף עכשיו האם אני יכולה מבחינת הרחם? (הבנתי שהחשש הוא בעיקר בגלל לידה רגילה שהחם לא תיפגע) והאם יש סכנה במהלך ההריון? והאם יש לי סיכוי ללדת בלידה רגילה? חשוב לי לציין שבהריון הייתי עם סכרת הריון ללא אינסולין וילדתי שבוע 41 ו3 ימים. היום אחרי 6 חודשים אני מרגישה מצויין מחזור סדיר ואין כאבים כלל!אשמח לשמוע את חוות דעתך מנסיונך האישי, תודה!

שלום רב, אין הנחיה גורפת לגבי כניסה להריון לאחר לידה בניתוח קיסרי, מה שחשוב שתדעי, שכשאר מגיעים ללידה 18 חודשים מהניתוח הקיסרי,זה מעלה במקצת את הסיכוי לקרע של הרחם בלידה,שזאת בעצם הסכנה העיקרית בנסיון ללידה וגינלית לאחר ניתוח בלידה קודמת. לגבי צורת הלידה, אם הסיבה הייתה חוסר התאמה בין האגן לראש העובר, הסיכוי ללידה רגילה בהריונות נוספים די נמוך, אך עדיין אם זה מאוד חשוב לך, אפשר לנסות, כמובן תוך ידיעת הסיכונים ובהשגחה מתאימה בהצלחה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה