האם יש הבדל?

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

28/12/2010 | 20:20 | מאת: יערית

האם יש הבדל משמעותי בין שעת לידה של אישה שלוקחת אפידורל לבין שעת לידה של אישה שאינה לוקחת אפידורל? אני מתכוונת האם יש הבדל בין 2 הנשים הללו מבחינת הנינוחות, הרוגע, השלווה, הצעקות, העצבים וכו'. איך האוירה בחדר הלידה מתנהלת עם אישה שלוקחת אפידורל לעומת אישה שלא לקחה?

שלום רב, בשאלה שלך יש עולם ומלואו.באופן עקרוני אצל אישה עם אפידורל השלב מפתיחה מלאה ועד ליציאת התינוק יכול להיות ארוך יותר לעומת האישה שלא לוקחת, אך לרוב, עם אפידורל ,האישה נינוחה יותר,הרבה פחות כאובה ויותר משתפת פעולה. אך שוב,הכל נורא אישי,גם משך הלידה, גם האווירה וגם התנהגות האישה.יצא לי ללוות הרבה מאוד לידות טבעיות, שנשים בחרו בכל מתוך מודעות עם חוויות מדהימות. הכל תלוי אך ורק בך. בהצלחה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה