החלמה מקייסרי

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

24/12/2010 | 19:23 | מאת: אפרת

שלום ילדתי בניתוח קייסרי (לידה שניה, הראשונה היתה רגילה) בשל מצג עכוז, אני שישה ימים לאחר הניתוח, כיום עדיין קשה לי לקום מהמיטה, יש לי כאבים בבטן התחתונה (כאילו שבר), אני לא יכולה להתרומם מבלי לקבל יד ותמיכה כלשהי, כמו כן אני לא יודעת מתי אני צריכה להוריד את התפרים, האם זה צריך להראות בצורה מסויימת כדי לדעת שזה מוכן להסרה ולא מוקדם מידי (למנוע זיהומים), מנסיון חברות שעברו קייסרי נראה כי הן התאוששו הרבה יותר מהר ממני ואני לא בטוחה אם התופעות האלה נורמליות לשבוע אחרי הלידה, בנוסף רציתי לדעת מי אמור להסיר את התפרים: אחות או רופא נשים? זה כואב? מאלחשים? אודה על תשובתכן בהקדם, תודה רבה אפרת

שלום רב, בדרך כלל מורידים את התפרים ביום החמישי אחרי הניתוח.יש בתי חולים שמוציאים את התפרים ביום השחרור ויש מקומות,שאם השתחררת קודם , מדריכים אותך לחזור למחלקה או לפנות לקופ"ח. לרוב מי שמוריד את התפרים, זוהי אחות, אין צורך לאלחש, הפעולה לא מאוד נעימה, כי נוגעים במקום רגיש, אך לא ממש כואבת. לגבי קצב החלמה, כל אחת מתמודדת ומתאוששת אחרי ניתוח בקצב שלה, החלמה מלאה יכולה לקחת עד חודש ימים. בהצלחה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה