כולם מדברים על היתרונות

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

09/12/2010 | 10:29 | מאת: שלומית

כולם מדברים על היתרונות של האפידורל, אבל מה עם החסרונות? הבנתי שזה טיפה מעכב את זמן הלידה. חוץ מזה יש עוד כמה חסרונות? בתור מיילדות, יצא לכן לפגוש לידות עם אפידורל שיצא מזה משהו חריג?

שלום רב, אכן, הרדמה אפידורלית יכול לעכב מעט את השלב מהפתיחה המלאה ועד ליציאת התינוק, אך לא בהכרח זה שלילי, הרי היולדת אינה חווה כאב ואז חווית הלידה הרבה יותר נעימה וחיובית, לעומת יולדת ללא הרדמה. כמובן כל אחת בוחרת מה יותר חשוב וטוב בשבילה. אפידורל הינה פעולה חודרנית, שיכולה להיות מלווה בסיבוכים אפשריים, שהם מאוד נדירים וברובם אפשר לטפל.

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה