מה הסיכוי שהבעל יהיה נוכח בלידה?

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

09/12/2010 | 10:16 | מאת: גליה

שלום. אני בשבוע ה29 להריוני. אני מאוד מאוד רוצה שבעלי יהיה נוכח בלידה. הבעיה שהוא עובד במהלך כל היום עד הערב. אם נגיד יהיה לי צירים חזקים בחודש 9 אז אני אצטרך להגיע לבית חולים לבד, בלי בעלי, כי הוא בעבודה. נגיד אני מגיעה לבד לבית חולים, ואני מתקשרת אליו משם שיגיע כמה שיותר מהר לבית חולים כי אני יולדת. הבעיה שהוא עובד רחוק, ייקח לו בערך שעה להגיע לבית חולים שבו אני צריכה ללדת. השאלה שלי היא האם במהלך השעה הזו שבעלי יהיה בדרך אליי לבית חולים, האם במהלך השעה הזו אני יילד??? אם כן, איך אני יכולה לתכנן את זה ככה שבעלי יהיה נוכח איתי בזמן הלידה ולא יפספס את הלידה, איך מתכננים דבר כזה אם לוקח לו שעה להגיע לבית חולים?

שלום רב, לא ציינת איזה מספר לידה .אם מדובר בלידה ראשונה, רוב הסיכויים שהיא תמשך הרבה יותר משעה, כך שיהיה לבעלך זמן להגיע.אם זה נורא חשוב, אל תחכי בבית עד להופעת צירים חזקים, לרוב ,הצירים מתחילים להתגבר בהדרגה, מבחינת תדירות ועוצמת הכאב, אז תפני למיון כשתתחילי להרגיש צירים סדירים כל 5 דקות. לעיתים תהליך הלידה מתחיל עם ירידת מים, שלא מלווה בצירים, גם במקרה הזה בעלך יספיק להגיע. כמובן שיכולים להתרחש דברים בלתי צפויים ולא תמיד יש לנו אפשרות לתכנן הכל מראש, אז תשמרי על אופטימיות ושתהיה לכם לידה קלה. בהצלחה.

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה