בצקת

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

01/12/2010 | 10:48 | מאת: ענת

בוקר טוב! אני בשבוע 38 להריון, אשר היה תקין לחלוטין וללא סיבוכים. פרט לבצקות ברגליים מחודש שישי, אך הבנתי שזו תופעה נורמלית. מזה כשבוע ימים התחילו לי בצקות גם בידיים וגם בפנים, אני ממש מתקשה לפתוח עיניים, במיוחד בשעות הבוקר ולא יכולה לכופף אצבעות לאגרוף. עשיתי בדיקת שתן ול"ד - אין חלבון בשתן ןל"ד 120/80 וזה בסוף ההריון! חוץ מבצקות חמורות ועליה במשקל של כ-5 ק"ג בשבועיים (בכל ההריון עליתי 11 ק"ג). האחות הפנתה אותי לרופא שאמר שאין סיבה לדאגה וזה סימן ללידה המתקרבת מאוד, לדבריו, אך זה ממש מציק לי ואפילו די כואב. יש לציין שאני שותה חליטת עלי סרפד, אשר אמורה להפחית את עניין הבצקות, אבל המצב רק מחמיר. השאלה שלי ניא האם באמת מדובר בלידה המתקרבת או שכדאי לפנות לרופא אחר או חדר לידה, למרות שלא מדובר ברעלת הריון? והאם יש עוד אמצעים שיכולים לעזור לי להפחית את הבצקות? תודה מראש וסליחה על ריבוי האינפורמציה....

שלום רב, לקראת הלידה,אכן הרבה נשים סובלות מבצקות.חשוב להיות ערניים ולעקוב אחר לחץ דם וחלבון בשתן, אפשר גם לעשות בדיקת דם לכימיה כולל תפקודי כבד, זה יעזור לשלול את נושא רעלת הריון. אם הכל נשלל ,אין הרבה מה לעשות, להקפיד על מנוחה עם רגליים מוגבהות, להשתדל לשכב על צד שמאול וכמובן, אם את לא רגועה ,את תמיד יכולה לפנות למיון מיילדותי. בהצלחה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה