אפידורל צמרמורות ודימום מסיבי

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

06/11/2010 | 21:33 | מאת: שני

בס"ד שלום רב 1. לקחתי בלידה זו אפידורל והיו לי צמרמורות. בלידה שהתחזקו לרעד בלתי נשלט עד שעתיים לארי הלידה. הבנתי שמדובר בתגובת גופי לחומרי הרדמה. האם זה אומר שבכל לידה שאקח אפידורל כך יגיב גופי? 2. בנוסף היה לי דימום מסיבי של 800 מ"ל מיד אחרי הלידה. ואז באו מהר מס' אחיות שנתנו לי תרופות מסוימות ועיסוי. האם הייתי בסכנת חיים? בנוסף מה אפשר לעשות ע"מ שמצב זה לא יחזור בלידות הבאות. האם ניתן למנוע זאת מראש?

שלום רב, -אכן, יש נשים שמגיבות ברעד, אין שום אפשרות לדעת האם תגיבי כך גם בלידה הבאה, כי לא מדובר ברגישות לתרופה. - דימום מוגבר לאחר הלידה, הינו אחד ממצבים שיכולים להיות מסכני חיים, במידה ולא מטופל בזמן וכהלכה.הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות, זה ליידע את הצוות המטפל בזמן הגעתך לחדר לידה, שהיה ארוע של דימום מוגבר לאחר לידה קודמת, כך הצוות יהיה ערני יותר ואת תקבלי מעקב צמוד יותר. בהצלחה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה