עיסוי הפרינאום

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

06/10/2010 | 10:41 | מאת: גליה

שלום הרבה שמעתי על עיסוי הפרנאום, התחלתי לעשות בשבוע 36 רק ל4 ימיים ,ובגלל שהעיסוי לא נתן לי תחושה נעימה וגם שלא היה לי זמן, הפסקתי!! למרות שאני יודעת שזה בסדר לחוש כך. האם עיסוי בחדר לידה,אם אני אבקש מהמיילדת לעשות לי יכול לעזור למרות של המשכתי לעשות עיסוי בעצמי?? תודה גליה

שלום רב, תראי, עיסוי פרינאום , יעילותו מוטלת בספק, יש מספר מחקרים שלא הוכיחו את תרומתו לשלמות הפרינאום בזמן הלידה, מכיוון שיש הרבה גורמים בעלי משמעות המעורבים בתהליך. אם זאת אני ממליצה לעשות, בתנאי שזה לא גורם לאי נעימות . את בהחלט יכולה לבקש מהמיילדת לבצע עיסוי בעת הלידה, את יכולה להצטייד בשמן משלך,אך אין לדעת מה יהיו התוצאות. בהצלחה,אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה