הערכת משקל

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

25/08/2010 | 20:22 | מאת: יערה

שלום, אתמול עשיתי הערכת משקל בשבוע 33. הטכנאית שערכה את הבדיקה אמרה שהעובר "שמנמן" ושאלה אם יש לי סכרת הריונית. בהריון הראשון אכן הייתה לי סכרת אומנם בהריון הנוכחי אין לי. את התוצאות טרם קיבלתי בכתב אך נאמר לי כי משקלו של העובר הוא 2650. האם התוצאה אכן גבוהה? יש לי תור לרופא שלי רק בעוד 3 שבועות ואני מודאגת. המון תודה! יערה.

שלום רב, אני חושבת שאין לך מה להיות מודאגת, תעקבי אחר העלייה במשקך של העובר, במידה והעמסת סוכר (50 ג"ר), שביצעת תקינה, ניתן ללדת בלידה רגילה עד משקל של 4.5 ק"ג. יכול להיות שכדאי לך להתיעץ עם רופא נשים מטפל שלך ולשקול העמסת סוכר של 100 ג"ר. בהצלחה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה