האם תקין

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

08/07/2010 | 14:21 | מאת: יסמין

שלום רב אני בשבוע 37 להריוני היום שמתי לב שפנים השפתיים במפשעה מאוד אדום, ללא כאב לא ברור לי אם יש צורך לבדוק או שזה טבעי כך לפני הלידה האם ניתן לשטוף בשטיפת פולידין? אני מזה שבועיים עושה עיסוי פרינאום ומקפידה על היגיינה, למעט צריבה קלה במתיחה ללא כאב תודה

שלום רב, לקראת סוף ההריון, יכולה להיות נפיחות קלה בשפתיים,זה דבר נורמלי, כל עוד לא מלווה בסימנים נוספים. עיסוי פרינאום, עקב שימוש בשמנים , יכול לגרום לפטרייה, אשר אחד מסימניה- אדמומיות. לרוב זה מלווה בגירוד, הפרשה לבנה. תעקבי אחר המצב ואם אין שיפור במצב האדמומיות א החמרה ו/או הופעת סימנים נוספים, גשי להיבדק אצל רופא נשים.

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה