איסוף דם טבורי בלידה רגילה מול קיסרי

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

01/06/2010 | 10:35 | מאת: נגה

שלום, עלי לאסוף דם טבורי בלידה הקרבה ובאה. רציתי לשאול, מניסיונכן כמיילדות, מהי הלידה האופטימלית על מנת שאיסוף הדם יצליח? הכוונה היא ללידה רגילה מול קיסרי אלקטיבי (שאז התאריך ידוע לצוות הרפואי). אשמח אם תוכלו בתשובתכם לספר על היתרונות והחסרונות של איסוף בכל אחד מסוגי הלידות, ואם אפשר גם לשקלל את היותו של הניתוח מוזמן מראש (מבחינת הערכות). יש לציין כי בעברי לידה רגילה וניתוח קיסרי, וכן שאיסוף הדם הטבורי הוא בראש סדר העדיפויות שלי בלידה. תודה!

שלום רב, תהליך איסוף דם טבורי אינו שונה בין אם מדובר בלידה רגילה לבין ניתוח קיסרי. מה שהכי חשוב בעיני, זה לידע את הצוות לפני הלידה, כמובן להצטייד בערכה לצורך האיסוף. במידה ותלדי בלידה רגילה, את מידעת את המיילדת לפני הלידה, והיא מכינה הכל ואוספת את הדם בתום הלידה. הניתוח קיסרי, מאוד חשוב לידע את הצוות בחדר ניתוח לפני הניתוח ,על מנת שיוכלו להתארגן בהתאם. בהצלחה

01/06/2010 | 21:55 | מאת: נגה

האם לאיסוף בחדר ניתוח יש יתרון מבחינת שמירה על סטריליות? האם בניתוח כמות הדם הנאסף פחותה? האם הטכניקה מורכבת יותר, והעדר התכווצויות של השיליה מפחית את הכמות? שוב תודה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה