לידה לאחר ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

11/05/2010 | 13:25 | מאת: hem

אני שלושה וחצי חודשים לאחר ניתוח קיסרי (בלידה ראשונה). נאלצתי לעבור ניתוח בשל התקדמות איטית של הלידה, בסופו של דבר הגעתי לפתיחה מלאה אך נשארו שולים של צוואר הרחם. הייתי רוצה לעשות הכול כדי שהלידה הבאה תהיה לידה נרתיקית. אשמח לשמוע מניסיונכן, מה ניתן לעשות כדי שאכן זה יהיה כך? האם יש משמעות לזמן המניעה עד להריון הבא להגדלת הסיכוי ללידה נרתיקית? יש לציין כי רופא הנשים שלי סובר כי הסיכוי שאעבור לידה בניתוח קיסרי בפעם הבאה היא 50% מכיוון שיכול להיות שיש לי בעיה במבנה תעלת הלידה שגרמה לחוסר פתיחה וחוסר התקדמות. תודה.

16/05/2010 | 11:57 | מאת: פרח מנחם

שלום לך ההמלצה היא לחכות 18 חודשים מלידה קיסרית ועד הלידה הבאה ואז ניתן לתת הזדמנות להתפתחות לידה ספונטנית. לא ניתן לנו ולך לעשות משהו אקטיבי למניעת הצורך בניתוח קיסרי חוזר. יחד עם זאת ניתן לתת לכוחות הטיבעים של גופך לפתח לידה ספונטנית תוך מעקב צמוד. מזל טוב ובהצלחה פרח.

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה