כאבי תופת בתפרים אחרי לידת וואקום

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

28/06/2020 | 17:03 | מאת: שני

אני 5 ימים אחרי והיום הכי כואב בלתי נסבל. כשהייתי מאושפזת במחלקה אמרתי להפ בדיוק איפה כואב לי ובדקו אותי כמה רופאים ואמרו שזה בסדר. שאלתי איך לטפל והאם יש משהו מאלחש שאפשר לקחת הם הציעו רק שטיפות ופדים קפואים ומשככי כאבים. אבל לא עוזר לי להעביר את הכאב וחלק עוזר רק לשעה... היום הכאב ממש התעצם אין שום אופק מתי יפסיק מרגישה משופדת חיה על שיפוד וסובבים אותי. לקחתי לפני שעתיים אופטלגין 50 טיפות ועכשיו התעוררתי ועדיין מרגישה כאב אבל פחות חד רק בתזוזה. מה אפשר לעשות, אולי יש משחות כמו עזרקאין ואמרו לי Flaminal forte אבל מפחדת לשים כי הרופאים אמרו בלי משחות... בבקשה עזרה דחופה לא יודעת מה לעשות ולא יכולה לסבול עוד

שני שלום צר לי לשמוע שאת כל כך כאובה. באופן נורמאלי התפרים יכולים לכאוב אפילו עד 10 ימים, לפעמים הכאב באמת מתגבר כמה ימים אחרי הלידה. חשוב מאוד לבדוק שהכל תקין, אולי יש תפר הדוק מדי או שמתפתח במקום איזשהו זיהום. אכן שטיפות עם מים ופדים קפואים וכדורים לשיכוך כאבים עוזרים ברוב המקרים. ישנו גם כמובן גל אזרקעין ותכשירים טבעיים שונים, צרך להיזהר בשימוש בהם כי הרבה פעמים אם לא שוטפים את האזור היטב, זה יכול להוות קרקע מזון החיידקים והתפתחות זיהום. אם ובמידה עדיין אין הקלה בכאב, הייתי ממליצה לך להיבדק שוב ע"י רופא נשים ובמידה והכל תקין בימים הקרובים את אמורה להרגיש שיפור והקלה בכאב. בהצלחה, אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה