תפרים

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

04/02/2010 | 11:49 | מאת: אלישבע

שלום! אני בת 27. הגעתי ללידה אחרי הערכת משקל של 4 קילו. הלידה הייתה מהירה.כשהרגשתי דחף קטן ללחיצות האחות אמרה לי מתי ללחוץ ומתי לא. התינוק יצא די מהר. בסוף אמרו לי שיש קרע דרגה 3. מה לא התבצע נכון? במי זה תלוי שהאשה תצא בלי קרעים?האם האחות הייתה צריכה לבצע חתך?

שלום אלישבע, קודם כל מזל טוב, ההחלטה על ביצוע החתך מתקבלת ע"י האחות בזמן הלידה, אי אפשר לדעת מראש מה תהיה התוצאה אם לא נעשה את החתך. שלמות הפרינאום או חומרת הקרע, תלויים במספר גורמים. בראש ובראשונה בגמישות העור באזור, בגודל התינוק וגם במיומנויות המיילדת.פרט לכך, קרעים בלידה, גם אם מדובר בקרע דרגה 3 אינם מעידים על בעיה כלשהי, אלא חלק בלתי נפרד מתהליך הלידה גם אם לא קורה לכל יולדת בהצלחה

11/02/2010 | 08:41 | מאת: אלישבע

שלום! חשבתי שהמיילדת רואה אם העור מתוח מדי והיא יכולה להקל ע"י ביצוע החתך ואם דבר כזה קורה זו פאשלה. זה נדיר נכון?

01/03/2010 | 10:36 | מאת: מיילדת מהמרכז

מדובר במיתוס עתיק יומין של הרופאים. יש מספר מאמרים טובים בנושא וראי הקישור הבא בעברית, לגבי מאמר של ולפיש ושות' ב"הרפואה". http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=233987

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה