סיבוך בלידה בלידה ראשונה

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

05/08/2017 | 12:51 | מאת: איזבל

שלום רב בלידה הראשונה (והיחידה שלי עד כה), היה סיבוך בזמן הלידה הפעילה, היתה מצוקה אצל העוברית. רציתי לשאול, בשביל החשיבה להמשך- האם עצם זה שהיה סיבוך בלידה בלידה הראשונה ומצוקה עוברית, מעלה את הסיכון שזה יקרה שוב בלידה הבאה?

שלום רב, לא לגמרי ברור לי מה היה הסיבוך? האם בעקבות מצוקה עוברית עברת ניתוח קיסרי? האם היתה איזשהי בעיה אצל התינוק שלך בהמשך? או שמדובר בהאטות בדופק העוברי במהלך תהליך הלידה? האטות בדופק העוברי יכולות להתרחש, זה קורה לעיתים קרובות יחסית. אין קשר להריון וללידה הבאה, כמובן שזה יכול להופיע גם בלידות אחרות. אין דרך לדעת ולצפות מראש. במידה ועברת ניתוח קיסרי, בעקבות מצוקה עוברית, יש צורך לנהל דיון לגבי הלידות הבאות עם רופא נשים המטפל שלך. בהצלחה, אירה

09/08/2017 | 08:59 | מאת: איזבל

תודה על התשובה. אחדד את הפרטים: הלידה הסתיימה בלידת ואקום עקב ירידה בדופק הילדה ל 60 למשך 7 דקות. נזקקה להנשמה באמבו כשנולדה. לאחר הלידה הופיעו הפסקות נשימה והיתה בפגייה כ 10 ימים. תודה לאל היום היא בריאה ומתפתחת בהתאם לגילה. מה שרציתי לשאול זה האם עצם זה שקרה לי בלידה הראשונה מעלה את הסיכוי שיקרה שוב בלידות הבאות? האם בלידות ראשונות יש יותר סיבוכים מהלידות הבאות? האם יש משהו לעשות במהלך הלידה כדי להקטין את הסיכוי לסיבוך כזה? ממה זה בעצם נגרם? ההריון היה תקין לגמרי וכך גם הלידה עד לרגע זה (מלבד העובדה שניתן לי בטעות אפידורל ספינלי) תודה

בעקרון, כל לידה היא בפני עצמה. רוב הסיכויים שמה שקרה בלידה קודמת לא יחזור על עצמו, אם כי כמעט בכל לידה יכולות להיות ירידות בדופק עובר (שלא בהכרח חייבות להסתיים בלידה מכשירנית או ניתוח). אין מה לעשות על מנת למנוע את זה. בדרך כלל לידות חוזרות הן יותר קלות מלידה ראשונה המון בהצלחה ולידה קלה אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה