הרניה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

14/03/2002 | 21:03 | מאת: ליאור

שלום, אם תוכלו להגיד לי מהם הסימנים להרניה מפסעתית ובכלל להרניה, האם יכול לקרות לי דבר כזה כתוצאה מהרמת משהו כבד (אך לא כבד בצורה לא נורמלית) תודה רבה!!!!!!!!!!

18/03/2002 | 10:14 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

הרניה הינה בקע במעטפת הבטן המאפשר למעי לצאת אל מחוץ לחלל הבטן. יש מספר מקומות מועדים לפורענות. 1. אזור הטבור בו עבר חבל הטבור והסגירה שם אינה מלאה. 2. אזור המפשעות 3. מעבר ביחד עם צינורות הזרע לשק האשכים. התופעות הם גוש המופיע באזור הבקע. הגוש יכול להופיע ולהעלם. מופיע בדרך כלל בזמן הגברת הלחץ בתוך חלל הבטן כמו עיטוש או הרמת חפצים כבדים. הטיפול הוא כירורגי של תיקון הבקע. חשוב: אם הגוש מופיע ולא נעלם יש לפנות מידית למיון.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)