דקירה בחזה - התקררות או ארוע לב ?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

22/04/2003 | 11:47 | מאת: שמואלי

שלוםת אני בן 26 ובריא (בד"כ). לפני כחודש חזרתי לרוץ באופן סדיר פעמיים בשבוע - כל פעם כ 45 דקות על דופק 180 (מדדתי תוך כדי ריצה עם שעון מד דופק. אגב... זה מסוכן ? אני לא מרגיש מאמץ שיא בדופק הזה). שלשום רצתי בערב והיה קריר. אין לי ספק שהתקררתי כי כשקמתי אתמול הרגשתי "התחלה" של בעיות בגרון. הדבר המפחיד יותר שקרה לי הוא כשעתיים אחרי (אתמול בבוקר), בזמן שעבדתי על המחשב פתאום הרגשתי 2-3 דקירות בחזה (מיקום מדויק : בצד שמאל - הצד של הלב, כ 10 ס"מ מתחת לפיטמה). לא היתה לי בעיה לנשום אבל הכאב היה חזק מאוד. לא זוכר שאי פעם קרה לי דבר כזה. האם יש סיכוי שזה קשור ללב ? איך יודעים ? האם זה סממן "נורמלי" להתקררות ? אשמח לכל תגובה.

22/04/2003 | 13:02 | מאת: הדס

שמואלי שלום, איך יודעים.. פונים לרופא המשפחה שלך על מנת שיוכל לבצע את הבדיקות המתאימות או במקרה הצורך לתת לך את ההפניות המתאימות ולא מצפים לקבל אבחנה בפורום בטח שלא בנושא שכזה. זה בלתי אפשרי ואף חסר אחריות לתת אבחנה בפורום .. מצטערת על הבוטות, הרבה בריאות, הדס

22/04/2003 | 14:22 | מאת: שמואלי

ברור שאלך להיבדק אצל הרופא מייד עם צאת החג. אם הייתי ממשיך להרגיש כך גם הייתי הולך מייד לבית החולים. רק רציתי לדעת אם דקירות שכאלה גם שחיכות גם במקרי התקררות ?

24/04/2003 | 12:37 | מאת: הדס

אני לא חושבת שהגזמתי בתגובתי. מי כמוך יודע שהיו מקרים מעולם. בכל אופן, אני עדיין חושבת שזה בלתי אפשרי וחסר אחריות לתת אבחנה בפורום.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)