הרדמה בהנשמה מלאכותית

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

19/04/2003 | 01:15 | מאת: יעל

האם משהו יודע משהו על החומר שבו משתמשים כדי להרדים אדם בהנשמה מלאכותית ? האם האם מורדם במלואו ? האם הוא מסוגל לשמוע ולהבין ? נראה לי ששמו של החומר דורמיקום

19/04/2003 | 13:11 | מאת: אכן החומר המדובר הוא דורמיקום

קצת על דורמיקום (מידולם/מידזולם).. התרופה שייכת למשפחת הבנזודיאזיפינים, ובדומה לדיאזפם (שאינו יתן לפני אינטובציה אלא לפני היפוך וכו') עובדת על חסימת הרצפטור GABA (מונע התכווצויות שמקורן במערכת העצבים המרכזית ומתח בשריר) ויש לה השפעה משרת שינה, מפחיתה חרדה ומרגיעה. בשונה מדיאזפם הוא פועל במהירות הרבה יותר גדולה. כתוצאה מתופאות הלואי שלה עלולה התופה לגרום לירידה בלחץ הדם ודופק ולדיכוי נשימה ואפניאה. תרופה נוספת הנמצאת בשימוש לאותה מטרה (הרגעה לפני אינטובציה) היא הקטלאר (קטאמין):קטמין הינה תרופת הרדמה אשר אינה מרפה שרירים אלא גורמת ל"ניתוק" בין המוח לגוף כנראה ע"י חסימת רצפטורים מוסקריניים ואופייטים במערכת העצבים המרכזית. הנל חוסם את הרצפטורים של חומצות אמינו אקסיטטוריות (לדוגמאת אספרטאט,גלוטמאט) שנקרא NMDA receptor. במצב כזה של ניתוק המוח מהגוף נוצרת איבוד תחושת הכאב,שחכה,שיתוק תנועה אבל לא ממש איבוד הכרה. הנל עלול לגרום בין היתר להזיות. קטמין גם אינו מדכא את נשימה ואת רפלקס הבליעה ואף מגביר את קצב הלב. (תופעות לואי- סיוטים, עליה בל"ד, עליה בלחץ התוך גולגולתי) כמובן שישנם חומרים רבים אחרים הנמצאים בשימוש למען הרדמה אך לא אכנס אליהם כאן. לשאלות נוספות האימייל שלי תמיד זמין ([email protected] ) מקווה שעזרתי, הדס

28/04/2003 | 17:06 | מאת: עידית

בשימוש בדורמיקום לטיפול באדם מונשם הסובל כחודשיים מפירקוסים שלאחר ניתוח שאנט ודימום במוח. כמה זמן ניתן להשתמש בדורמיקום להרדמה?

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)