חנק מגוף זר

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

24/03/2003 | 00:47 | מאת: רועיי

ברצוני לברר מהם ההנחיות לטיפול בחנק מגוף זר בחסימה חלקית / מלאה ? --> האם טפיחות גורדון עדיין בתוקף ???

24/03/2003 | 10:19 | מאת: הדס

חנק מגוף זר – כידוע, חנק מגוף זר מתחלק ל2: · חסימה חלקית: גוף זר חוסם חלק מקנה הנשימה (אוויר נכנס אבל פחות). · חסימה מלאה: גוף זר חוסם את כל קני הנשימה. - חסימה חלקית – סימנים: · נפגע משתעל. · צפצופים בנשימה. · סיפור מקרה. · צרידות. · חירחור. טיפול: לעודד את הפצוע להשתעל. לא מבצעים טפיחות גורדון. דגש- לא לבצע היימליך! - חסימה מלאה: גם היא מתחלקת ל 2 : 1. כאשר הנפגע בהכרה. 2. כאשר הנפגע לא בהכרה. 1. סימנים: * לא מדבר. * לא נושם. * אוחז בגרון. * הסימן הכי אמין – דממה. טיפול: (1) בהכרה. 5-6 נסיונות היימליך. דגש: לא עושים היימליך לנכים, תינוקות, נשים בהריון ואנשים שמנים. לאנשים אלו אני עושים – Chest Thrust. לאחר כל תמרון היימליך,יש לבדוק אם זה עזר. טיפול: (2) – מחוסר הכרה. ·Airway: פתיחת פה. סילוק הפרשות. קיבוע ראש. · Breathing: בדיקת נשימה – 5-10 שניות. אם אין נשימה: הנשמה אחת. במידה וההנשמה לא יעילה יש לשפר קיבוע ראש ולאחר מכן שוב הנשמה אחת. אם גם היא לא יעילה זה כנראה גוף זר. · Chest thrust: 5 פעמים. · ניסיון גריפה. · הנשמה בלחץ עד ליציאת הגוף הזר או פתיחת נתיב אוויר. מקווה שעזרתי, הדס

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)