חולה בתאילנד

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

12/12/2016 | 13:34 | מאת: יעל

היי.. הייתי בפיליפינים וחליתי לפני שבועיים בוירוס..התסמינים היו: כאבי ראש לפעמים, שלשול, בחילה, חוסר תיאבון, לפעמים רעידות ובעיקר חולשה, סחרחורת(מעיין חוסר יציבות) והרגשה כללית לא טובה. עשיתי שם בדיקת דם לראות אם זה חיידק, וזה לא. אחרי שבוע התסמינים התחילו לעבור.. התחלתי שוב לאכול ולהרגיש בסדר, למעט הסחרחורת שעדיין הראתה נוכחות. הייתי בטוחה שזה מסטרס (כי אני סובלת מהפרעות של חרדה וכאלה כבר כמה שנים) אבל לפני יומיים חזר שןב הוירוס.. או שזה אחד חדש.. שוב הלכתי למרפאה בפעם בתאילנד, עשו בדיקת דם וזה לא חיידק.. הבעיה העיקריצ שלי זה הסחרחורות.. זה לא כאילו העולם מסתובב, אלא כאילו אני נמצאת בחוסר יציבות. רציתי לדעת דבר ראשון אם זה הגיוני שוירוס ילך ויחזור? והאם זה הגיוני שבוירוס יש הרגשה כזאת של סחרחורת? האם אפשר לעשות משהו להקל אותה? ומתי כל זה יעבור? תודה

12/12/2016 | 19:31 | מאת: רווית

שלום יעל ישנן סיבות רבות לסחרחורות כשביניהן אכן מחלה ויראלית. אחרות הן בעית אוזניים כולל דלקת שיכולה גם לקרות בעקבות וירוסים, התייבשות, רמות סוכר נמוכות או שינויים בלחצי הדם, הפרעות קצב, מחלות נוירולוגיות ועוד סיבות רבות אחרות.. קשה להסיק שהסחרחורות הינן רק בגלל וירוס היות ולא ציינת אילו בדיקות עברת.. האם שללו מלריה? (למרות שהסבירות לכך היא נמוכה מאחר ולא היה לך חום) בדקו את האוזניים? אם זה אפשרי, כדאי לפחות לעשות בדיקות דם בסיסיות כגון ספירת דם, תפקודי כליות, מלחים בדם, לבדוק לחץ דם, דופק ורמת סוכר. אם את עדיין חשה ברע אולי כדאי שתחזרי אל הרופא להרחבת הבירור.. כל עוד לא ברורה הסיבה קשה לומר מה הטיפול כל טוב

13/12/2016 | 08:16 | מאת: יעל

בנוגע לדלקת באוזניים, לא אמור להיות כאבים באזור? לא כואב לי כלום מלבד מה שציינתי.. עשו בדיקת דם לבדוק אם קיים חיידק מסוג כלשהו בדם. זהו, יצא שלילי. בנוסף בדקו לחץ דם וחום והכל תקין. מלבד הסחרחורות, אשמח לדעת אם זה הגיוני שוירוס הולך וחוזר... תודה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)