תנוחת היד בזמן מדידת לחץ הדם

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

16/09/2016 | 14:25 | מאת: יוני

שלום ההוראות היבשות למדידת לח"ד הן שהיד תהיה מונחת על השולחן בגובה הלב. עד כמה זה משמעותי מבחינת הפערים בתוצאות בין אם היד מונחת או סתם שמוטה לצד הגוף? או בכלל בשכיבה? כ"כ לגבי מיקום השרוול, שמתי לב שלא כולם מקפידים שזה יהיה מעל המרפק, ולפעמים מודדים כשחלק מהשרוול על המרפק עצמו. האם זה נותן תוצאות שגויות? גבוהות? נמוכות? אני שואל כי למשל כי הייתי בביקור אצל קרדיולוג, בוצע לי א.ק.ג. לפני שנכנסתי לרופא, ולאחר מכן מדידת לחץ דם, כשאני יושב והיד שמוטה לצד הגוף, וחלק מהשרוול היה על המרפק, תוצאות המדידה היו 147/100 בבדיקה אצל הרופא, זה היה בישיבה, השרוול היה במקום, אבל היד שמוטה לצד הגוף, ונמדד 135/90 הרופא ביקש שאעשה מדידות בבית. בבית אני מודד עם מכשיר חשמלי (ויזוקור OM50) כשהיד מונחת על השולחן, מדדתי אתמול בכל שעות היממה וזה היה 120-125/81-85. וכשביצעתי מדידה כשהיד שמוטה, הערכים היו גבוהים בלפחות 10 מ"מ כספית, גם הססיטולי וגם הדיאסטולי. איך עלי להתייחס לזה? אני כן לוקח את זה ברצינות מאחר ובאקו לב יש עיבוי קל של המחיצה ודופן אחורית של חדר שמאל. תודה רבה

18/09/2016 | 08:38 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום יוני אתה אכן צודק. יכולים להתקבל ערכים שגויים של לחצי דם בעקבות מדידה טכנית לא נכונה כגון היכן ממקמים את השרוול, באיזו תנוחה זה בוצע וגם כמובן במידה והיקף השרוול אינו תואם להיקף היד. זה אכן חשוב להתייחס ברצינות לטיפול ומעקב אחר לחץ הדם בשל סיבוכים משניים מרובים של המחלה. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)