מה זה התקף כיס המרה ??

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

13/11/2002 | 01:15 | מאת: יהודה ברנס

שלום רב, הבנתי שאבנים בכיס המרה יכולות לשבת הרבה זמן מבלי לעשות בעיות עד שיום אחד, אחת האבנים יוצאת לטיול באזור צינור המרה שבאותו רגע יכולות להיווצר דלקות, התקפים וכאבים בבטן העליונה הקאות צהובות , שילשולים וכיוצא בזאת... 1) האם אני צודק ? 2) לא נראה כי הנ"ל מסכן חיים , האם הוא בכל זאת נחשב כ חירום ? 3) מה זה הצרת כיס המרה. 4) מה קורה למישהו לאחר כריתת כיס המרה בברכה

17/11/2002 | 23:27 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

דלקת בכיס המרה נוצרת בדר"כ לאחר חסימת דרכי המרה מאבני מרה. הטיפול הוא אנטיביוטי וכריתת כיס המרה. אין בעיה לתפקד לאחר כריתת כיס המרה. מכיון שמיצי המרה ממשכים לזרום למעי.

18/11/2002 | 01:27 | מאת: Juda

האם נראה שינוי מהויותי על אדם שעבר כריתה של כיס המרה כמו צהבת ?? היכן אפשר למצא מאמרים על הנושא , משהו קצת יותר מפורט רב תודות

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)