קלוסטרידיום

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

20/11/2014 | 21:16 | מאת: מאיר

שלום באלו אמצעים נהוג לבדוק כיום נוכחות הרעלן בצואה? האם השיטה דומה בכל המקומות? בתי חולים וקופות החולים. האם דגימה קטנה מספיקה? האם זה דורש קירור או זמן מוגבל עד להגעה למעבדה? והאם תוצאה שלילית (לאחר מחלה פעילה ותוך כדי שלשולים) בדגימה קטנה בקופת חולים היא חד משמעית או שזה לא מחייב? או שאולי הבדיקה לא היתה תקינה?

21/11/2014 | 11:21 | מאת: ד"ר רביב בנידור

לאבחון הרעלן יש שיטה אחת נפוצה . יש בדיקות לחלבון של החידק ולא של הרעלן עצמו בחלק מהקופות . כמות קטנה של צואה מספיקה ובדיקה שלילית היא בדרך כלל תקינה . אם הבדיקה שלך ספציפית לא תקינה טכנית איני יודע כמובן ולגבי דרישות שמירה ושליחה עדיף להתיעץ עם לבורנטית .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)