התעלפות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

15/11/2014 | 18:54 | מאת: ממ

שלום רב. בלילה התעלפתי בדרך חזרה מהשירותים... לפני שהתעלפתי הרגשתי חולשה, בחילה (כזאת שיש כאשר יורת לחץ דם...) וחשבתי שמים יעזרו לי להעביר את החולשה... אלא שלא הגעתי לשכב לפני שהתעלפתי... לכמה שניות הבאדתי את ההכרה וכלאט חזרתי לעצמי קצת עד שהיה לי מספיק כוח לקום... בנפילה קיבלתי מכות חזקות מאוד... באף, בשורש כף היד ובברך... לווה אותי הרגשת חולשה כל היום... והכאבים מהמכות מן הסתם... חייבת להוסיף שאני אישה בת 29 בריאה בדרך כלל, בימים אלו בזמן הוסת החודשית... לא הקאתי, לא כאב לי הראש ולא שום סימן אחר... האם עלי לפנות לרופא? או שהיה עלי לפנות למיון כבר ברגע שקרה? (אה! וכשקמתי בבוקר לשירותים הרגשתי שמתחיל פעם שניה אותו תהליך ופשוט הספקתי למיטה ולא התעלפתי... אבל אותה חולשה)... חובה להיבדק? תודה מראש!

16/11/2014 | 10:59 | מאת: ד"ר רביב בנידור

מרבית הסיכויים שמדובר בתופעה ואזווגאלית - שאינה מסוכנת - מאידך , אני לא מכיר אותך ואת הרקע ולא בדקתי אותך , ויש לוודא שלא מדובר בבעיה אחרת מסוכנת יותר, וכן שאין צורך לטפל בנזקים שנגרמו לך מהמכה . לכן חובה להגיע לרופא לבדיקה . אין טעם כעת לנסוע ישירות למיון לפי הזמן שחלף ואם השתפרת.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)