זונדה ופג

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

22/10/2014 | 21:22 | מאת: בנימין

שלום האם יש מגבלת זמן בשימוש בהאכלה בזונדה? מאושפז שמקבל הזנה (לפני כן אכל מהפה עם מזרק) דרך זונדה מזה כשלוש חודשים. ככל הנראה לא צפוי לחזור לאכול מהפה, והתוכנית בהמשך היא להאכלה דרך פג. הבנתי שלא ניתן לבצע הפג בעת האשפוז מאחר והמצב הכללי/זיהומי לא יציב (כרגע יש קלוסטרדיום) כמה זמן אפשר למשוך עם הזונדה? מה הסיכונים שבזה? והאם יש מקרים שמבצעים את הפרוצדורה גם בחולה עם זיהום? תודה

23/10/2014 | 05:17 | מאת: ד"ר רביב בנידור

עדיף מאוד לא לבצע תוך זיהום . ניתן מספר חודשים להאכיל עם זונדה. ניתן להתחיל לארגן תור לפג עוד טרם השחרור . רצוי להחליט כמה רוצים להיות אגרסיבים בהזנתו של מטופל דמנטי ככל הנראה לאור תיאורך - שיקולים כמו איכות חיים וסבל ללא צפי לשיפור למול רצון המשפחה שיחיה . בהצלחה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)